Meditation

Meditation hvad er det:

Meditation handler om at lade sindet falde til ro.

Det er en bevidsthedstilstand hvor vi lader sindet hvile og giver slip på hverdagen for en stund. Der findes mange forskellige meditationsteknikker, hvor vi opnår denne tilstand.

Men det kan gøres simpelt og absolut ikke mystisk eller hippiagtig her hos mig.

Hvordan laver man meditation:

Der findes mange måder at nå meditationstilstanden på. Der er ikke én bestemt måde, der er rigtig, så det afhænger af, hvilken metode man har det bedst med. Det er en god idé at teste forskellige teknikker og så vælge den, man synes bedst om og holde fast i den.

Du sætter dig helst i en stol med lukkede øjne og rank ryg (eller liggende hvis det føles bedre), mens du lader kroppen slappe af. Lad dine tanker flyde frit igennem dig uden at gå ind i dem. Det vigtigste når du skal meditere, er: Slap af i kroppen, for når din krop slapper af, følger dit sind naturligt efter. Dernæst skal du åbne sindet og forestille dig at tankerne er små skyer, der driver hen over himlen. Ofte vil du opleve, at tankerne ikke er vigtige, og at de forsvinder af sig selv, når du flytter fokus fra skyerne til himlen. 

Hvorvidt du sidder i stilhed derfra eller har brug for en guidet meditation eller musik. Det finder vi ud af i fællesskab hvad der fungerer for dig. Det vigtigste er motivation så kommer resten med øvelse.

Hvordan føles og hvad er meditation godt for:

Det giver fred og ro i din krop, sind og sjæl.

Meditation er en metode til at påvirke hjernen til en tilstand, som mange mennesker ikke er i stand til i hverdagen

Under selve meditationen aktiveres det parasympatiske nervesystem, det får os til at slappe af. Vores muskler slapper af, blodtryk og puls falder, åndedrættet bliver langsommere og hjernens mængde af de rolige alfabølger øges. Der bliver skruet op for sanserne, når vi mediterer, og vi er mere åbne over for nye input.

På sigt gavner meditation helbredet, herunder immunforsvaret. Vi bliver også bedre til at slappe af, får bedre hukommelse og lettere ved at koncentrere os

Meditation ændrer balancen mellem signalstofferne i hjernen, og der udskilles blandt andet mere af lykkehormonet dopamin

Har du lyst til at lære at mediterer kan jeg tilbyde et forløb over to gange a 60 min. varighed. Vi mødes enten på klinikken eller over Skype. Jeg fortæller om meditation samt lærer dig et par simple hverdagsmåder at meditere på. Så øver du dig hjemme og vi tager en opfølgende samtale, hvor vi drøfter hvordan det går. Du vil også få en lydfil med en guidet meditation med i forløbet.

To samtaler a 60 min varighed samt lydfil kr. 1200.